RM Piece konwekcyjno-parowe


25 lat innowacji


Piece konwekcyjno-parowe Retigo dostarczają kucharzom na całym świecie
doskonałą technologię, umożliwiającą przygotowanie potraw najwyższej klasy. Piece linii VISION odpowiadają w szczególności na potrzeby wymagających
użytkowników kładących nacisk na jakość i prostą obsługę. Ich podstawową cechą
jest elegancka prostota. Gustowny czarny panel sterowania i wypracowany
design tworzą własny, niepowtarzalny styl. Przejrzysty wyświetlacz LCD jest przewodnikiem
użytkownika w procesie programowania i wprowadzania ustawień
urządzenia.


RETIGO Blue Vision to seria modeli pieców konwekcyjno-parowych RETIGO
Vision z najwyższej półki. Poszczególne piece zostały zaprojektowane tak, aby
zaspokoiły potrzeby użytkowników. Obsługa odbywa się za pomocą panelu dotykowego, oferującego szybki dostęp do wszystkich kluczowych i specjalnych
funkcji. Wszystkie modele są w wersji podstawowej wyposażone w funkcję automatycznego mycia, Easy Cooking oraz klapkę odprowadzania pary i 6 punktową
sondę termiczną.


Seria modeli pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Orange Vision jest odpowiedzią
na potrzeby użytkowników nieposiadających wysokich wymagań co
do ilości funkcji, ale kładących nacisk na wysoką jakość i prostą obsługę panelu
dotykowego. W odróżnieniu od serii Blue Vision, piece Orange Vision, zostały wyposażone przede wszystkim w kluczowe funkcje. Elegancki funkcjonalny design
podkreśla prostotę urządzenia, wyświetlacz diodowy LED umożliwia z kolei łatwe
dokonywanie ustawień i sterowanie.


■ VISION TOUCH CONTROL – Łatwe intuicyjne sterowanie oszczędza czas
i koszty szkolenia obsługi.
■ System Retigo Eco Logic i Automatyczne mycie z niskim zużyciem wody
pozwala utrzymać koszty pod kontrolą.
■ ADVANCED STEAM GENERATION SYSTEM – Unikalne dwustopniowe
podgrzewanie wstępne wody z wymiennikiem ciepła zapewnia, dzięki
doskonałej jakości pary, wymagany kolor, strukturę i smak potrawy przy
jednoczesnym zachowaniu witamin i minerałów.
■ System kontroli wilgotności wewnątrz pieca.

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

Szkolenie kulinarne


Gotowanie to pasja nie tylko modna ale i niezwykle praktyczna!
Nasi eksperci kulinarni oferują cykle warsztatów w zależności
od swoich specjalizacji - od kuchni orientalnych przez zdrowe
żywienie czy gotowanie molekularne, aż po okolicznościowe
szkoły tematyczne (Boże Narodzenie, Walentynki, Wesela itp.)
Tajniki gotowania ekspertów kulinarnych dostępne dla
wszystkich!


PREZENTACJA RETIGO VISION
■ charakterystyka pieca
■ techniki używane w piecach - charakterystyka poszczególnych systemów
■ Easy-Cooking - programy dla profesjonalistów i amatorów kuchni
PRZEDSTAWIENIE POSZCZEGÓLNYCH PROGRAMÓW
W zależności od wymagań obiektu:
■ smażenie: kotlet schabowy, frytki, kotlet De Volaille, ryba w panierce
■ duszenie: karczek, schab, rolady-galantyny
■ pieczenie: żeberka, golonka, udka, kurczaki, pieczywo, ciasto, desery
■ grillowanie: karkówka, steak, filet z kurczaka, pstrąg
■ gotowanie: pierogi, kluski, jajka, mięso, warzywa, jarzyny
■ poszczególne przykłady dań przygotowywanych na pokazie, podajemy do
degustacji zaraz po wyjęciu z pieca.


OMÓWIENIE PANELU STEROWANIA
■ funkcje
■ sterowanie
■ programy
■ książka kucharska
■ obsługa
■ utrzymanie czystości-konserwacja
■ tryb ręczny


OMÓWIENIE OSZCZĘDNOŚCI
■ parametry techniczne (tabela oszczędności)
■ opłacalność inwestycji - koszty eksploatacji
(zużycie energii, wody, czasu, obsługi)


DODATKOWE FUNKCJE
■ łącze USB - wczytywanie, programowanie
■ programy mycia
Po zakończeniu szkolenia, każdy uczestnik otrzymuje świadectwo potwierdzające zdobytą wiedzę.
*Cena 500,00 zł netto szkolenia nie obejmuje
produktów spożywczych.

Zadzwoń i umów szkolenie już dziś.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl